Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Tipy na vianočné darčeky pre deti, ktoré rozžiaria ich očká

Tipy na vianočné darčeky pre deti, ktoré rozžiaria ich očká

Keď sa do vašej rodiny či blízkym priateľom narodí dieťa, Vianoce naberajú opäť iný význam. Znovu sa ponárate do čarovného času plného prekvapení, úprimnej radosti a rozžiarených očiek. Zakúšate, čo je to žiť prítomnú chvíľu a tešíte sa z maličkostí, presne tak, ako to robia naši najmenší.
Vianoce by však nemali byť o nezmyselnom a prehnanom nakupovaní veľkého množstva darov – zvoľte preto okrem zábavného darčeka aj nejaký praktický, ktorý poslúži dlhšiu dobu a rodičov odbremení od výdavkov. Prinášame vám tipy a inšpirácie na vianočné darčeky pre deti, prezrite si ich spolu s nami.

Darčeky pre bábätká a deti do 1 roka

Tento typ darčekov býva častokrát skôr praktického charakteru, keďže zväčša slúži viac rodičom ako samotným deťom. Tie si totiž ešte význam darčekov neuvedomujú, a tak ich obdarovanie je skôr symbolickým aktom či začiatkom spoločnej vianočnej tradície.

Ak by ste prispeli radi niečím do výbavy bábätka, poraďte sa predtým s rodičmi dieťatka, ktorí vám pravdepodobne poradia presne to, čo potrebujú a budú využívať. V prvom roku sú výdavky na dieťa vysoké, preto akákoľvek pomoc je vždy ocenená.

Okrem plienok či kozmetiky, je skvelou voľbou darčekov napríklad aj elektro príslušenstvo, ktoré rodičom vo veľkom uľahčí každodenný chod s dieťaťom. Ide o produkty ako napríklad detská pestúnkamonitor dychuohrievače a sterilizátory fliaš alebo obľúbená raketa Rockit na kočiar.

Darčekom, ktorý poteší sú tiež lehátka či hracie deky. Krokom vedľa nebude ani nejaká hračka – idálne hrkálka, hryzátko či mojkáčik.

Od približne 4.mesiaca života začínajú deti s prvými príkrmami, a preto sa do ich výbavy zídu potreby na kŕmenie ako je jedálenska stolička, nerozbitný riad či príbor do detských ručičiek.

darček babatko

Darčeky pre deti od 1 roka

Po prvom roku života už dieťa oveľa viac inklinuje k hre. Deti objavujú a spoznávajú svet okolo seba pomocou všetkých zmyslov, preto je skvelé ich podnecovať rôznymi interaktivnými hračkami ako sú napríklad hudobné hračky či aktívne centrá. Hračka musí byť predovšetkým vyrobená z bezpečných, zdravotne nezávadných materiálov a v neposlednom rade by mala podporovať vývin dieťaťa.

Ani pri deťoch v takomto veku určite nič nepokazíte kúpou plienok či kozmetiky.

V období pred prvým rokom života dieťaťa dochádza častokrát k výmene cestovného “vajíčka” za pokračujúcu autosedačku, ktorá je pre rodičov väčšou investíciou. Ak máte v pláne zaobstarať väčší dar, bezpečná certifikovaná autosedačka je jeden z tipov.

Darčeky pre deti od 2 rokov

Dvojročné deti sa pri hre už nielen zabávajú, ale aj učia a je dobré ich v tom podporovať. K tomu poslúžia rôzne edukačné hračky. Tie rozvíjajú vedomosti, jemnú motoriku, predstavivosť či pozornosť dieťaťa. Pre vývoj a vývin dieťaťa sú veľmi dôležité.

To, čo zaručene poteší dvojročné dieťa je odrážadlo. Od jari bude jeho verným spoločníkom počas pobytu vonku, na ceste do obchodu či k starkej na návštevu.

V dvoch rokoch sú deti v období, kedy dokonalo kopírujú správanie a činnosti dospelých a chcú byť ako oni. Detské kuchynky, obchody, stolíky s náradím či iné sety, pri ktorých dieťa napodobňuje rôzne profesie začínajú nachádzať obľubu práve u detí v tomto veku.

darček školkari

Darčeky pre škôlkarov

Väčšina škôlkarov vám už dá presný tip na darček – list Ježiškovi bude vašim najlepším radcom. Deti sa postupne profilujú, jedni obľubujú bábiky, druhí autíčka, iní zas dokážu tráviť hodiny varením v detskej kuchynke, tí živší milujú čas na bicykli či kolobežke.

V našej ponuke nájdete množstvo krásnych edukačných hračiek pre škôlkarov.

Škôlkari chcú už byť absolútne samostatní, preto je skvelým darčekom aj vlastný ruksačiktermoska či box na desiatuktorí budú so sebou denne nosiť do škôlky či von na ihrisko.

Zdravé dieťa, šťastní rodičia

Nezameniteľným darčekom sú práve detské vitamíny. Imunita detí dostáva, najmä v zimnom období a pri nástupe do kolektívu, naozaj zabrať. Obdarujte ich na Vianoce zdravými darčekmi  vitamínmi a výživovými doplnkami, ktoré chutia! Vďaka tomu si ich deti okamžite obľúbia. V našej ponuke nájdete chutné detské vitamíny a výživové doplnky známych značiek, vo forme želé cukríkov s rôznymi ovocnými príchuťami alebo tiež čajové kolekcie, ktoré nájdu svoje využitie počas celého zimného obdobia.

K Vianociam Vám prajeme, aby ste nezabúdali na ich podstatu – užívajte si tieto čarovné chvíle v kruhu svojich najmilovnejších a vo vďačnosti za zdravie a spoločné chvíle. Vašu lásku a prítomnosť nenahradí ani ten najväčší darček na svete.