Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Vianoce pre našich najlepších priateľov: Zvieratká!

Vianoce pre našich najlepších priateľov: Zvieratká!

Vianoce pre našich najlepších priateľov: Ako spraviť tento sviatočný čas špeciálnym pre svojich milovaných zvieracích spoločníkov

Vianoce sú obdobím radosti, lásky a spolupatričnosti. Je to tiež čas, keď môžeme pre svojich zvieracích priateľov urobiť niečo špeciálne.

V tomto článku sa pozrieme na spôsoby, ako spraviť vianočný čas pre vašich milovaných zvieracích spoločníkov nezabudnuteľným.

Vianočné darčeky pre vaše zvieratá

Vianočné darčeky nie sú určené len pre ľudí. Vaši psí, alebo mačací priatelia si iste užijú niečo nové na hry a zábavu. Pre psov môžete zvážiť novú hračku na žuvanie, alebo interaktívnu hračku na cvičenie mysle. Mačky budú radi mať novú mačaciu vežu na škrabanie, alebo lákadlo, vo forme hračky z valeriánu.

Špeciálne vianočné dobroty

Pochutnávanie na vianočných dobrotách je časťou radosti pre nás všetkých a vaše zvieratá nemusia byť výnimkou. Niekedy je možné povedať "áno" na kúsok mäsa, alebo špeciálnej dobroty pre vášho psa, alebo mačku. Samozrejme, pamätajte na to, aby ste to nerobili príliš často a dbajte na zdravú stravu svojich miláčikov.

Vianočná výzdoba pre váš domov

Vianoce sú obdobím pôvabnej výzdoby, tak prečo by vaše zvieratá nemohli mať svoj diel? Zakúpte si bezpečné vianočné ozdoby a vytvorte špeciálny roh pre svojho milovaného psa, alebo mačku. Môžete tu umiestniť ich vlastné vianočné hračky a dokonca ich zdobiť vianočnými stuhami.

Dávajte pozor na svojich zvieracích spoločníkov

Vianočný čas môže byť pre zvieratá stresujúci kvôli navštevujúcim hosťom, hlukom a iným zmenám v prostredí. Uistite sa, že vaši zvierací priatelia majú svoje bezpečné miesto, kam sa môžu stiahnuť, ak sa cítia nervózni. Dávajte pozor na to, aby nedostávali vianočné potraviny, ktoré by im mohli ublížiť (čokoláda, hrozno, atď.).

Prejdite sa vianočným duchom

Vianoce nie sú len o darčekoch a dobrotách. Sú o láske, starostlivosti a šťastí. Prejdite sa so svojím psom, alebo mačkou v zimnom podvečery, pozrite sa na vianočné svetlá a prežite to spolu s nimi. Vaši zvierací priatelia vám budú vďační za to, že trávite čas spolu.

Vianočné fotky a videá so zvieratami

Vianoce sú časom spoločných zážitkov a rodinných fotografií. Prečo by vaši zvierací priatelia nemohli byť súčasťou týchto spomienok? Vytvorte pre nich vianočnú fotoséanciu, kde môžete fotografovať, alebo natáčať krátke videá so zvieratami v štýlovo vianočnej výzdobe. Zistíte, že mnohé zvieratá sú prirodzenými modelmi a ich reakcie môžu byť smiešne, alebo rozkošné.

Vianočná mačka

Pomôžte zvieratám v núdzi

Vianočný čas je tak isto aj obdobím dobročinnosti a pomoci potrebným. Niektoré zvieratá trpia osamotenosťou, alebo zanedbaním v tomto období. Uvažujte o dobročinných aktivitách, ako je dočasné opusteným zvieratám v miestnych útulkoch, prispievanie do organizácií ochraňujúcich zvieratá, alebo pomáhanie zvieratám v núdzi v iných formách.

Týmto spôsobom môžete priniesť Vianoce nielen svojim zvieratám, ale aj tým, ktoré potrebujú pomoc.

Vytvorte vianočné tradície so svojimi zvieracími priateľmi

Ak chcete urobiť Vianoce špeciálnymi pre vašich zvieracích spoločníkov, premýšľajte o vytvorení vlastných vianočných tradícií. To môže byť napríklad prechádzka po sviečkach s vašim psom v dekovaných kabátoch, sledovanie vianočných filmov spolu so svojou mačkou, alebo pravidelné sledovanie svetielok, alebo vianočného stromčeka. Tieto spoločné chvíle môžu vytvoriť nezabudnuteľné spomienky pre vás a vašich zvieracích priateľov.

Pohľad na vianočné riziká

Vianočné sviatky môžu pre zvieratá predstavovať riziká, na ktoré by ste mali byť pripravení. Vianočné rastliny ako vianočná hviezda, imelo biele a visíace hnedé môžu byť pre zvieratá jedovaté. Ohrozenie predstavujú aj ozdoby, ktoré by zvieratá mohli prehltnúť. Dávajte pozor na káble a elektrické vedenie, ktoré by mohli poškodiť svojimi zubami. Dôležité je mať veterinárne číslo a kontakt na pohotovostné služby počas vianočných dní, ak by niečo išlo zle.

Dávajte im lásku a pozornosť

Nakoniec, nezabudnite, že najdôležitejším darčekom pre vašich zvieracích priateľov je vaša láska a pozornosť. Vianočný čas môže byť pre ne stresujúci, takže buďte trpezliví a poskytnite im dostatok času na odpočinok a bezpečie. Svojím zvieracím priateľom dajte najavo, že sú členmi vašej rodiny a že sú milovaní.

Vianoce pre zvieratá môžu byť rovnako nezabudnuteľné ako pre nás, ľudí.

Stačí trocha starostlivosti, lásky a pozornosti, aby sme urobili tento sviatočný čas špeciálnym pre našich milovaných spoločníkov.

Buďte k nim ohľaduplní a pamätajte na ich potreby a budete mať krásne a spokojné Vianoce so svojimi zvieracími priateľmi.

Šťastné a Veselé Vianoce priatelia!

NÁŠ TIP:

Tipy na darčeky pre vašich zvieracích kámošov

Pozrieť ponuku