Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Posilňujte imunitu, odolávajte vírusom!

Posilňujte imunitu, odolávajte vírusom!

Aj keď je momentálne hlavnou témou koronavírus, rôzne vírusy a ochorenia na nás číhajú počas celého roka, respektíve po celý život. Ubrániť sa im dokáže len organizmus so silnou imunitou. Preto je dôležité myslieť na budovanie imunity nielen v období chorôb, ale neustále.

Ako si budovať imunitu?

Tieto zásady by si mal osvojiť každý, kto nechce byť ľahkým terčom pre vírusy a ochorenia!

1. Zdravá strava. Myslíte, že je to klišé? Ani náhodou. Od zdravej stravy sa odvíja celkové zdravie organizmu. Doprajte si ovocie, zeleninu, kvalitné ryby, strukoviny a orechy. Ak potrebujete rýchlo doplniť vitamíny, napríklad ak ste chorí, siahnite po kvalitných vitamínových doplnkoch. Pomôžu najmä probiotiká.

2. Vyhýbajte sa stresu. Viete, že väčšina civilizačných ochorení má pôvod v nadmernom strese? Preto sa snažte vyhnúť vypätým situáciám. Ak cítite, že toho máte dosť (napríklad v práci), doprajte si oddych. Ani v období koronavírusu nepodliehajte panike!

3. Žiadne zlozvyky. Ak chcete byť zdraví, zabudnite na nadmerné pitie alkoholu, cigarety, či dokonca drogy. Minimalizovať by ste mali tiež rafinovaný cukor.

4. Spánok. Telo jednoducho potrebuje oddychovať. Je dokázané, že pri chronickom nedostatku spánku sa zvyšuje riziko rôznych ochorení.

5. Pohyb. Pravidelný pohyb by sa mal stať pevnou súčasťou vášho života. Má pozitívny vplyv tak na fyzické, ako aj psychické zdravie.posilnenie imunity virus

Silná imunita – základ v boji s koronavírusom

Bez nadnesenia môžeme povedať, že aj Slovákov zachvátila panika a obavy zo šírenia nového koronavírusu. Samozrejme, obavy sú na mieste. No pre svoju ochranu môžete niečo urobiť. Dodržiavajte nasledujúce zásady:

  • Hygiena. Ruky si pravidelne a dôkladne umývajte teplou vodou a mydlom.
  • Dezinfekcia. Ak nemáte možnosť umyť si ruky, použite dezinfekčný gél. Dezinfikujte aj predmety, ktoré neustále chytáte (mobil, kľučky...).
  • Ostaňte doma! Neignorujte nariadenú karanténu a zdržiavajte sa čo najviac doma. Ak už musíte ísť von, použite respirátor triedy FFP3, ktorý vás ochráni pred nákazou.
  • Čo sa dá, vybavte z domu. Ak to nie je možné, vyhýbajte sa preplneným priestorom a dodržujte odstup od ostatných ľudí, min. 2 metre.
  • Posilňujte organizmus. Na budovanie imunity nezabúdajte ani v týchto ťažkých časoch.

Ako iste viete, koronavírus ohrozuje najmä seniorov a ľudí s oslabenou imunitou. Preto sa o seba starajte! Pevná imunita a zdravý životný štýl je základ.