Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Kúpili sme mačiatko...ako ďalej?

Kúpili sme mačiatko...ako ďalej?

Obľúbené domáce zviera - mačka, samostatná, grandiózna, hravá..asi máloktoré zviera má takú silnú osobnosť, ako práve ona :).

Budete mať mačiatko? Je potrebné sa na to patrične pripraviť.

V najbližších riadkoch si popíšeme pár základných informácii čo je dobré vedieť pred prinesením mačiatka domov.

Pre mačiatko potrebujeme vopred zabezpečiť pelechmisky na krmivo a vodu, vhodné krmivo vo forme granuliek, alebo mokré krmivo v konzerve, prípadne v kapsičkách. Tak isto nieje na škodu si zabezpečiť vhodné maškrty , ktorými budeme našu novú kamarátku rozmaznávať. 

Plyšový pelech pre mačkyNUEVO cat Kitten Chicken 6x200g konzervaFELIX PARTY MIX pre mačky Mixed grill 8 x 60g

Ďalej budeme potrebovať mačaciu toaletu a určite hračky, nakoľko mačiatko je naozaj vo svojom útlom veku veľmi hravé, ale hravosť má väčšina mačiek vo svojej povahe, nakoľko je to „malý predátor“, hračky teda určite využijete aj v jej staršom veku.. V neposlednom rade netreba zabúdať ani na vhodné škrabadlo, aby na ktorom si mačička bude obrusovať svoje ostré pazúriky.

Rohová toaleta 70cm šedéŠtartovací set pre mačiatko 10ksRohové škrabadlo béžová S 49x22cm

V prvé dni sa potrebuje mačiatko zoznámiť so svojim novým domovom na ktorý si však veľmi rýchlo zvyká. Od pôvodného majiteľa by sme mali brať mačiatko minimálne vo veku 10 až 12 týždňov, v tomto veku je už veľmi dobre socializované a dokáže sa o seba slušne postarať, pretože ho to naučila jeho mama a pôvodný majiteľ. K mačiatku by sme mali dostať očkovací preukaz, kde sú zaznamenané minulé aj budúce očkovania a odčervenia.

Následne sa mačka odčervuje vždy aspoň 3 až 4 krát za rok.

Prípravkov na odčervenie mačiek je naozaj široký výber, je možné použiť aj pipety so širokospektrálnym účinkom, ktoré sú určené proti vonkajším aj vnútorným parazitom, ako sú napríklad blchy, kliešte, ušný svrab. Tak isto sú voľne dostupné aj šampóny s antiparazitickým účinkom.

Advocate spot-on pipeta pre malé mačky proti parazitom 3x0,4mlALAVIS Šampón chlorhexidin pre zvieratá 250ml

Očkovanie zabezpečuje veterinárny lekár ktorého dostupnosť vo vašom meste si je tiež vhodné zistiť dopredu. Očkovanie malého mačiatka sa robí presne podľa nasledovných pokynov vášho veterinárneho lekára, na začiatok odporúčame návštevu s mačiatkom hneď ako je to možné, lekár mačiatko prezrie a odporučí ďalší postup a termíny návštev, ktoré je vhodné dodržať. Tak isto je vhodné dať mačiatko označiť čipom pre prípad úteku, podľa čipu sa tak vie dohľadať jeho majiteľ.

"Happy Cat" taška 3v1 sivá 44x32x32cmPas spoločenského zvieraťa

A čo v prípade ak potrebujeme s mačiatkom cestovaťPrepravky nebudete potrebovať len do auta, ale aj na bežné návštevy veterinárneho lekára. Do auta by mali byť samozrejmosťou, ale netreba zabúdať ani na povinnosť mať pre mačku cestovný pas, bez ktorého by ste mohli mať v zahraničí zbytočné problémy, v pase sú zaznačené údaje ako číslo mikročipu, opis vášho zvieracieho miláčika, ale aj zápis o očkovaní proti besnote a kontaktné údaje na vás ako majiteľa a veterinárneho lekára, ktorý pas vydal.

 

NÁŠ TIP:

Potrebujete pripraviť pohodlie pre vašu mačičku? U nás v ponuke nájdete všetko potrebné pre spolužitie s vašou malou šelmou.

Pozrieť ponuku