Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Zeen collagén - elixír mladosti a krásy

Zeen collagén - elixír mladosti a krásy

Zeen Collagen - Čo je kolagén a prečo je dôležitý?

O kolagéne ste už istotne čo to počuli, pretože dnes je to celkom rozšírená téma. Či už v oblasti krásy, mladosti, zdravia alebo aj v oblasti športu. Sám o seba má naozaj prospešný účinok na celý organizmus. Teda najprv poporiadku, pretože to nie je iba nejaký produkt. Samotný kolagén je najdôležitejšou bielkovinou v ľudskom tele a tvorí 30 % proteínov. V našom tele sa nachádza v kostiach, väzoch, šľachách, chrupavkách, kĺboch, ale aj napríklad v koži, vlasoch, nechtoch a zuboch. 

V procese starnutia človek postupne stráca prirodzenú zásobu kolagénu (po 25. roku obsah kolagénu v tele každoročne klesá a po 35. roku sa netvorí už takmer vôbec), preto je nevyhnutné ho dopĺňať kvalitnými výživovými doplnkami.

Aké sú možnosti?

  1. Kolagén v potravinách. Dá sa kolagén získať aj zo stravy? Samozrejme, že áno. Takže v akých potravinách sa kolagén nachádza? Sú to najmä vývary – z hydinových, bravčových alebo hovädzích kostí. Kolagén sa dá získať aj z tlačenky, huspeniny, diviny alebo rýb. Samozrejme, vždy musí ísť o kvalitné mäso z dobrého a overeného chovu. Aby bol však kolagén v potravinách dobre prijímaný vašim telom, mali by ste dbať aj o dostatočný príjem vitamínu C. Ten má totiž vplyv na vstrebávanie kolagénu. Preto jedzte aj veľa ovocia a zeleniny.
  2. Kvalitné výživové doplnky. Existujú rôzne formy výživových doplnkov s obsahom kolagénu. Niektoré sú vo forme tabliet, u iných je kolagén v prášku, či na pitie.

Na trhu je množstvo produktov, ktoré by mohli resp. mali splniť účel. 

Francúzsky morský kolagén

Progres na seba nenecháva dlho čakať ani v tejto oblasti. Na trh prichádza revolučná novinka a to pod názvom Zeen Collagen, ktorého prioritným sloganom je „bez kompromisov“.

zeen collagen francuzky morsky kolagenzeen collagen morský kolagen

Náš tip:

V našej ponuke nájdete niekoľko kolagénov značky Zeen. 

PREZRITE SI NAŠU PONUKU 

Jeho tvorcovia tým chcú svojim zákazníkom povedať, že v tomto prípade nie je potrebné robiť kompromisy medzi tým, či chcú užívať kolagén na podporu zdravia alebo kvôli kráse, pretože Zeen Collagen ponúka komplexné zloženie.

Už sa nemusia rozhodovať medzi jednou alebo druhou možnosťou, ale všetko môžu získať v jednom celku a dokonca s citrónovou príchuťou. Možné to bolo dosiahnuť tým, že obsahuje tri najdôležitejšie typy kolagénu (typ I, II a III). Najrozšírenejším v ľudských tkanivách je prvý typ nachádzajúci sa v koži a v kostiach.

Tvorí cca 90 % všetkých kolagénov v tele, ktoré ho formujú, ale taktiež formujú aj pokožku, orgány alebo kosti. Spája tkanivá a dodáva pokožke elasticitu. Kolagén druhého typu je najpočetnejšie zastúpený v chrupavkových tkanivách. Tam zabezpečuje ich pružnosť a elasticitu.

Zároveň však prispieva k ich obnove, čo je dôvodom, prečo je nevyhnutné ho dopĺňať. A posledný tretí typ sa vyskytuje najmä v kostiach a svaloch, ale taktiež je spojivovým tkanivom v pečeni, slezine, kostnej dreni a zabezpečuje ich regeneráciu.

Značka je prezentovaná tým, že vyrábajú výživové produkty, nie kozmetické doplnky.  Konkrétne ide o intenzívnu hĺbkovú hydratáciu pokožky, zvýšenia jej elasticity a taktiež aj spomalenia jej starnutia.

Produkty napomáhajú k vyhladenie drobných vrások, zosvetleniu pigmentových škvŕn, ale taktiež regenerujú nechty, vlasy a sú účinnou doplnkovou terapiou pri liečbe celulitídy.

Čo sa týka zdravia, prospešné pre neho je fakt, že produkty sú vysokoúčinné proti rozšíreným cievkam a striám, taktiež poskytujú výživu pre kĺby, zlepšujú ich pohyblivosť a zmierňujú bolesť. Podporujú regeneráciu svalov, pričom kyselina hyuluránová, ktorá je v produktoch obsiahnutá vypĺňa štruktúru kolagénových vlákien a vitamín C podporuje vstrebávanie kolagénu.

Predpokladom pre zdravú pleť, nechty a vlasy je zinok, ktorý je taktiež súčasťou produktu. Zeen Collagen predstavuje bio-aktívny produkt s morským kolagénom. Je určený na vnútorné použitie, ktoré sa považuje za najúčinnejšiu formu práve vďaka vynikajúcej vstrebateľnosti a biologickej dostupnosti hydrolyzovaného kolagénu, ktorý si telo dokáže nasmerovať presne tam, kde to najviac potrebuje. 

zeen collagen cisty kolagen

 

Elixír mladosti a krásy pre každého, komu na sebe záleží

Je to produkt s blahodarnými účinkami pre ľudí, ktorí majú problémy s kĺbmi, kolenami, ťažko sa im hoja rany, ale aj pre tých, ktorí sa pasujú s prvými vráskami, bojujú s pigmentovými škvrnami ši lámavými a krehkými vlasmi a nechtami. 

Ak sa rozhodnete práve pre tento kolagén v prášku, môžete ho užívať rôznymi spôsobmi. Je vhodný na pitie, kedy ho stačí rozriediť v čistej vode. Alebo ho môžete primiešať do iných potravín, napríklad do rôznych smoothies koktejlov. Čistý kolagén Zeen Pure totiž nemá žiadnu špecifickú príchuť, ani zápach. Chuť potravín teda nezmení.

<iframe allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" sandbox="" src="https://www.youtube.com/embed/u2TxKFLzj7k" width="560"></iframe>

 

Kristína Maricáková

Kristína Maricáková
Volám sa Kristína a vyštudovala som farmáciu na Univerzite Komenského v Bratislave a venujem témam o zdraví a liekoch. Veľmi rada čítam, cestujem, fotografujem, pečiem a spievam. Rada skúšam nové veci, hlavne čo sa týka kozmetiky.
Viac o mne ➡