Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Recenzia kolagénu Vitar Eko Friendly Box

Recenzia kolagénu Vitar Eko Friendly Box

Už asi každý z nás niekde počul slovo kolagén. Čo to ten kolagén ale je? Ide o bielkovinu prirodzene nachádzajúcu sa v našom tele, ktorá je nerozpustná vo vode. Zvyčajné zastúpenie kolagénu zo všetkých bielkovín je cca 30% a ide predovšetkým o kolagén typu I.

Táto bielkovina má v tele viacero funkcií, no nás zaujímajú predovšetkým tieto – výživa kĺbov, vypnutie pleti a spomalenie starnutia. Nachádza sa v pokožke, v svalových tkanivách a chrupavkách.

VITAR EKO Friendly BOX, Kolagén Forte

Vo všeobecnosti sú pre ľudké telo dôležité 3 druhy kolagénu:

  • Kolagén typu I.
  • Kolagén typu II.
  • Kolagén typu III.

Až 90% kolagénu v ľudskom tele predstavuje kolagén typu I.

NÁŠ TIP:

VITAR EKO Friendly BOX, Kolagén Forte nájdete v našej ponuke

Pozrieť ponuku

Produkcia kolagénu sa vekom znižuje. Asi do 25. roku života si telo samo vytvára kolagén, ktorý potrebuje. Po 25. roku je potrebné kolagén dodávať vo forme tabliet, alebo práškov. Ja osobne som zástancom tabliet, pretože prášky nemajú vždy lahodnú chuť a navyše sa mi nikdy nechce pripravovať si ich.

VITAR EKO Friendly BOX, Kolagén Forte

Preto som ja siahla po kolagéne od firmy Vitar, konkrétne je to Eko kolagén. Siahala som rovno po darčekovom balení, keďže nemá zmysel užívať kolagén iba krátkodobo. Citeľné rozdiely, či už v kĺboch, alebo na pleti sa dostavujú najskôr po 2 mesiacoch pravidelného užívania.

VITAR EKO Friendly BOX, Kolagén Forte

Hľadala som kolagén, ktorý by mal v zložení aj vitamín C, keďže práve ten spôsobuje to, aby sa kolagén v tele poriadne vstrebal. Tento navyše obsahuje aj výťažky z Boswellie serraty, čo je vlastne rastlina, ktorá taktiež podporuje výživu kĺbov.

Už pár rokov aktívne športujem (fitko, korčule, plávanie, bicykel), a preto sú moje kĺby dosť namáhané. Všimla som si, že po pravidelnom užívaní kolagénu ma menej bolia kolená, cítim sa lepšie, mám lepšiu výdrž a skôr sa zregenerujem. Takisto mám odvtedy ako bonus o dosť lepšiu pleť.

Čo sa týka užívania, stačí 1 tableta denne, takže je to maximálne pohodlné. A super je, že majú nádherné balenie. Odo mňa teda iba jediná rada – jedno balenie kolagénu pre každého po 25ke. Mladší už totiž nebudeme.

Kompletná ponuka produktov s kolagénom

Kristína Maricáková

Kristína Maricáková
Volám sa Kristína a vyštudovala som farmáciu na Univerzite Komenského v Bratislave a venujem témam o zdraví a liekoch. Veľmi rada čítam, cestujem, fotografujem, pečiem a spievam. Rada skúšam nové veci, hlavne čo sa týka kozmetiky.
Viac o mne ➡