Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Mainská mývalia mačka: Krása a Elegancia v Jednom

Mainská mývalia mačka: Krása a Elegancia v Jednom

Mainská mývalia mačka: Krása a Elegancia v Jednom

Mainská mývalia mačka, známa aj ako Mainská mývalia, je jednou z najnádhernejších a elegantných mačiek, ktoré si môžete predstaviť. Táto plemeno je známe svojou dlhšou srsťou, jemnou farbou a štíhlou postavou.

V tomto článku sa pozrieme na to, ako správne kŕmiť a chovať Mainskú mývaliu, ako prebieha rozmnožovanie a aké sú výstavy tohto krásneho plemena.

Základné informácie

Mainská mývalia je plemeno mačky, ktoré vyniká svojou prírodnou eleganciou a krásou. Má krásnu, dlhú a jemnú srsť, ktorá sa leskne a pripomína kožušinu mývala, odtiaľ aj jej pomenovanie. Tieto mačky majú veľmi štíhlu postavu s dlhými nohami a krásnymi mandľovými očami, ktoré sú najčastejšie modré.

História Mainských mývalých mačiek

Historický pôvod Mainských mývalých mačiek je pomerne záhadný. Pôvodne sa verilo, že pochádzajú z oblasti Maine v USA, odkiaľ aj ich názov.

Predpokladalo sa, že ide o prirodzenú rasu. V skutočnosti však existuje niekoľko teórií týkajúcich sa ich pôvodu.

Jedna z teórií hovorí, že sa jedná o potomkov mačiek, ktoré boli do Maine dovezené námorníkmi zo Stredomoria, a tieto mačky sa krížili s miestnymi mačkami.

Iní tvrdia, že Mainské mývalé mačky sú potomkami mačiek prevezených z Francúzska v 19. storočí.

Charakteristiky

Mainské mývalé mačky majú niekoľko charakteristických vlastností, ktoré ich odlišujú od iných plemien:

Elegantná postava: Tieto mačky majú štíhlu a elegantnú postavu s dlhými nohami a krásne tvarovanou hlavou.

Dlhá srsť: Ich srsť je dlhá, jemná a mäkká, s hustým podsadníkom. Srsť môže byť rôznych farieb a vzorov vrátane štandardných farieb, ako je krémová, biela, modrá a aj vzorovaných farebných variantov.

Oči: Mainské mývalé mačky majú krásne mandľové oči, ktoré sú obvykle modré alebo zelené, čo pridáva k ich výrazu.

Charakter: Tieto mačky sú nádherné nielen vo vzhľade, ale aj v charaktere.

Sú inteligentné, hravé a prítulné. Sú veľmi oddané svojim majiteľom a vyžadujú si pozornosť.

Mainská mývalia mačka najlekaren

Starostlivosť

Starostlivosť o Mainské mývalé mačky si vyžaduje nejakú námahu, najmä pokiaľ ide o starostlivosť o ich srsť:

Česanie: Pre udržanie srsťového lesku a zamedzenie tvorbe chuchvalcov je nevyhnutné pravidelné česanie. Odporúča sa aspoň niekoľkokrát týždenne.

Kúpanie: Mainské mývalé mačky sú známe svojou nenápadnou povahou a zvyčajne nie je nutné ich často kúpať. Kúpanie by sa malo vykonávať iba podľa potreby.

Strihanie pazúrov: Ako u väčšiny mačiek aj u Mainských mývalých je potrebné občasné strihanie pazúrov.

Zdravie: Dôležitým aspektom starostlivosti je pravidelná návšteva veterinára na kontrolu zdravotného stavu a očkovanie.

Výstavy Mainských mývalých mačiek sú ideálnou príležitosťou pre majiteľov týchto krásnych mačiek predviesť ich krásu a špecifické rysy. Na takýchto výstavách sú zhodnocované podľa štandardov plemena, vrátane kvality a vzoru srsti, farieb očí a celkovej postavy.

Majitelia Mainských mývalých mačiek môžu získať ocenenia a stretnúť sa s inými milovníkmi mačiek.

Kŕmenie

Krmenie Mainskej mývalej mačky je dôležité pre udržanie jej krásnej srsť a zdravia. Tieto mačky majú tendenciu byť aktívne a majú rýchly metabolizmus, preto je dôležité ich kŕmiť kvalitným krmivom. Môžete zvoliť buď suché krmivomokré krmivo, alebo kombinovať oboje.

Je dôležité dbať na to, aby mala mačka dostatok vody, pretože majú tendenciu byť náchylné k ochoreniam močového ústrojenstva. Mainské mývalie mačky sú tiež známe tým, že sa rýchlo priberajú, preto je dôležité kontrolovať množstvo krmiva, ktoré dostávajú, a zabezpečiť dostatočnú fyzickú aktivitu.

Chov

Chov Mainskej mývalia mačky môže byť náročný, ale zároveň veľmi odmeňujúci. Tieto mačky sú veľmi prítulné a oddané svojim majiteľom. Majú radi spoločnosť a venujú veľa času svojim ľuďom. Sú vhodné do rodín s deťmi a inými mačkami.

Je dôležité venovať im dostatok pozornosti a starostlivosti, aby sa cítili šťastné a spokojné. Hĺbka ich srsti vyžaduje pravidelnú starostlivosť a česanie, aby sa predišlo tvorbe chuchvalcov.

Okrem toho majú radi hru a intelektuálnu stimuláciu, preto nezabudnite na hračky a zábavu.

Rozmnožovanie

Ak uvažujete o rozmnožovaní Mainskej mývalej mačky, je dôležité mať na pamäti, že to je zodpovedný krok, ktorý by mal byť uskutočnený s ohľadom na potreby mačky a plemena ako celku.

Pred zahájením chovu je dôležité mať mačku vyšetrenú veterinárom a zabezpečiť, aby mala všetky potrebné očkovania.

Je tiež dôležité nájsť kvalitného partnera pre vašu mačku a poznať genetickú históriu oboch rodičov.

Starostlivosť o gravidnú mačku a novorodeniatka vyžaduje zvýšenú pozornosť a zodpovednosť.

Výstavy

Mainské mývalie mačky sú často vystavované na mačacích výstavách kvôli svojej kráse a elegancii. Na týchto výstavách sú hodnotené podľa štandardov plemena, vrátane farieb, srsťového vzoru a celkovej postavy.

Majitelia Mainských mývalích mačiek často radi ukazujú svojich miláčikov na týchto výstavách a majú možnosť stretnúť sa s inými nadšencami pre mačky.

Mainské mývalie mačky sú bezpochyby jednými z najkrajších a najelegantnejších plemien mačiek. Ich krása a osobnosť ich robia obľúbenými medzi mačacími nadšencami na celom svete.

Ak uvažujete o tom, že si zoberiete Mainskú mývaliu mačku do svojej rodiny, nezabudnite, že vyžadujú lásku, starostlivosť a pozornosť. Budú vám vernými spoločníkmi a prinesú vám veľa radosti a šťastia.

Mainské mývalé mačky sú jedinečnými spoločníkmi a prinesú veľa krásy a šťastia do vašej domácnosti.

Ak máte radi eleganciu a inteligenciu, Mainská mývalia je mačka pre vás.

Nezabudnite však, že vyžadujú lásku, starostlivosť a pozornosť na celý život.

NÁŠ TIP:

V našej ponuke nájdete širokú ponuku krmív, doplnkov výživy a chovateľských potrieb pre mačky

Pozrieť ponuku