Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Klasické verzus lipozomálne vitamíny. Aký je rozdiel?

Klasické verzus lipozomálne vitamíny. Aký je rozdiel?

Zachytili ste už pojem „lipozomálny vitamín“? Takéto „zázračné“ a najmä veľmi účinné vitamíny a minerály či výživové doplnky nájdete aj v ponuke našej lekárne. Avšak čo je na nich také jedinečné a prečo by ste si mali zvoliť práve lipozomálny vitamín?

Tajomstvo je v lipozómoch

Aby sme dokázali pochopiť, prečo sú lipozomálne vitamíny také účinné, musíme si najprv ozrejmiť základné pojmy.

Čo je lipozóm?

NÁŠ TIP:

V našej ponuke nájdete množstvo lipomozálnych vitamínov.

Pozrieť ponuku

Lipozóm je umelo vzniknutá guľovitá štruktúra, vytvorená z lipidovej dvojvstvy. Lipozóm môže byť použitý ako vehikulum (nositeľ), ktorý môže dopraviť vitamín alebo liečivo na požadované miesto v organizme. (1)

To znamená, že lipozómy majú za úlohu transport živín v organizme. Vďaka tomu sa výrazne zvyšuje vstrebateľnosť a teda aj účinnosť prijatých vitamínov, minerálov, či výživových doplnkov v lipozomálnej forme. Pre telo sú lipozómy absolútne bezpečné a berie ich ako súčasť organizmu. Nijako ho teda nezaťažujú.

V prípade lipozomálnych vitamínov a minerálov je zdrojom lipozómov, ktoré fungujú ako nosiče vitamínov do buniek, geneticky nemodifikovaný slnečnicový lecitín. Okrem funkcie nosiča je tiež prospešný pre pečeň, zamedzuje ukladaniu cholesterolu v cievach a prispieva k správnej látkovej premene lipidov.

Aké sú výhody lipozomálnych vitamínov?

VEDELI STE ŽE:

„Lipozomálny vitamín využije telo takmer na 100%?“

Okrem toho, že pri užívaní lipozomálnych vitamínov alebo minerálov prijímame okrem samotného vitamínu aj potrebný lecitín, majú lipozomálne výživové doplnky aj ďalšie výhody:

  • Vysoká vstrebateľnosť. Napríklad pri užívaní bežného vitamínu C v tabletách je jeho vstrebateľnosť len cca 20%. Zvyšok sa vylučuje močom. Ak však užijete lipozomálny vitamín C, jeho vstrebateľnosť je až 90%! Rozdiel je teda neporovnateľný. Takisto aj lipozomálny vitamín D má vstrebateľnosť viac ako 90%. A to isté platí aj pre ďalšie vitamíny, minerály a výživové doplnky v lipozomálnej forme.
  • Nezaťažujú organizmus. Lipozómy zabezpečia, že tableta prejde cez črevá a žalúdok pre porušenia. Vďaka tomu nezaťažuje tráviaci systém.
  • Dlhší účinok. Lipozomálny vitamín ostáva v krvi dlhšie.
  • Jednoduchšie sa prijíma. Je vhodný najmú pre ľudí, ktorí majú ťažkosti s prehĺtaním, nemôžu užívať vitamíny injekčne alebo sú ležiaci.

Rozdiel medzi klasickým a lipozomálnym vitamínom je teda jednoznačný. Lipozomálny vitamín využije telo v maximálnej možnej miere. Je ľahšie vstrebateľný, účinnejší a nezaťažuje organizmus.

Zdroj:

1.  https://cs.wikipedia.org/wiki/Lipozom

Kompletná ponuka lipomozálnych vitamínov

Kristína Maricáková

Kristína Maricáková
Volám sa Kristína a vyštudovala som farmáciu na Univerzite Komenského v Bratislave a venujem témam o zdraví a liekoch. Veľmi rada čítam, cestujem, fotografujem, pečiem a spievam. Rada skúšam nové veci, hlavne čo sa týka kozmetiky.
Viac o mne ➡