Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Funkčný doplnok: Pelechy pre psy

Funkčný doplnok: Pelechy pre psy

Funkčný doplnok: Pelech pre psa

Psov máme radi a snažíme sa o to, aby im život bol čo najviac pohodlný a príjemný. Jedným z praktických doplnkov, ktoré pomáhajú zabezpečiť psovi pohodlný život, sú pelechy pre psov.

Pelechy sa stali neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o našich štvornohých priateľov. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo by ste mali zvážiť ich zakúpenie, aké sú ich výhody, rôzne typy pelechov pre psov a ako vybrať tú najlepšiu možnosť pre svojho psa.

Prečo potrebujete pelech pre svojho psíka?

Pelechy pre psov sú špeciálne navrhnuté miesta pre vašich psíkov, aby si mohli oddýchnuť a vytvoriť si svoje miesto v dome, pelechy majú mnoho výhod:

Komfort a Bezpečnosť

Pelechy poskytujú psom pohodlné a bezpečné miesto, kde sa môžu zrelaxovať. Majú často mäkkú výplň, ktorá chráni pred studenými podlahami a podporuje zdravý spánok.

Ochrana pred elementmi

Vo vonkajšom prostredí sú pelechy pre psov ideálnym miestom, kde sa môžu schovať pred dažďom, slnkom, alebo vetrom.

Pomáhajú udržiavať psa suchého a teplého, čo je dôležité najmä v zimných mesiacoch.

Zlepšenie psychického zdravia

Psí pelech môže pomôcť zmierniť úzkosť a stres vášho psa tým, že mu poskytne svoje vlastné, bezpečné miesto, kam sa môže uchýliť.

Ľahká údržba

Pelechy pre psov sú obvykle jednoduché na čistenie. Väčšina z nich má odnímaateľný poťah, ktorý sa dá prať a to uľahčuje udržiavanie čistoty.

Dizajn a estetika

Dnešné pelechy pre psov sú k dispozícii v rôznych dizajnoch a farbách, takže si môžete vybrať taký, ktorý bude ladiť s vaším interiérom.

Rôzne typy pelechov pre psov

Existuje mnoho rôznych typov pelechov pre psov, z ktorých si môžete vybrať. Niektoré z najpopulárnejších zahŕňajú:

Klasický psí pelech

Tieto pelechy majú obvykle mäkký povrch a sú vhodné pre psa akéhokoľvek veku. Sú skvelou voľbou pre všetky plemená.

Psie hniezdo

Tieto plechy majú zvýšené okraje a sú vhodné pre psy, ktorí radi spia zvinutí do klbka. Poskytujú im pocit bezpečia a pohodlia.

Vonkajšie psie pelechy

Ak váš pes trávi veľa času vonku, potrebuje špeciálne pelechy, ktoré sú odolné voči poveternostným podmienkam. Tieto pelechy sú obvykle vyrobené z odolných materiálov a majú kryt pred dažďom a vetrom.

Podlahové matrace pre psíky

Tieto pelechy sú ideálne pre psov, ktorí majú problémy s kĺbmi, alebo chrbticou, pretože poskytujú mäkký a tlmiaci povrch.

Pelech pre psíka

Ako vybrať najlepší psí pelech pre vašeho psíka?

Pri výbere pelechu pre svojho psa by ste mali zvážiť niekoľko faktorov:

Veľkosť a rasa psíka

Rozmery pelechu by mali byť primerané veľkosti vášho psa.

Malé plemeno bude potrebovať menší pelech, zatiaľ čo väčšie plemeno bude potrebovať väčší plech.

Materiál

Zvážte, či chcete pelech s mäkkým povrchom, alebo s vodeodolným materiálom, v závislosti od toho, či váš pes trávi viac času vonku, alebo vo vnútri.

Dizajn a farba

Vyberte pelech, ktorý bude ladiť s vaším interiérom a bude sa vám páčiť.

Ľahká údržba

Zistite, ako sa daný pelech ľahko udržiava a čistí.

Komfort a podpora zdravia

Ak váš pes trpí zdravotnými problémami, vyberte pelech, ktorý mu poskytne dostatočnú oporu a pohodlie.

Pelechy pre psov sú skvelým spôsobom, ako poskytnúť vašemu psíkovi pohodlie a bezpečie.

Ak správne vyberiete pelech a postaráte sa o neho, váš pes bude mať svoje vlastné miesto, kde sa bude cítiť šťastný a pohodlne.

Materiály používané pri výrobe pelechov pre psov

  1. Mäkký plush (Plyš): Pelechy vyrobené z mäkkého plyšového materiálu sú obľúbené pre svoju jemnosť a pohodlie. Tento materiál poskytuje teplý a príjemný povrch pre vášho psa, čo je skvelé pre chladné dni. Plyšové plechy sú často vyberané pre malé a stredné plemená.

  2. Memory foam (Pamäťová Pena): Pelechy s pamäťovou penou sú skvelou voľbou pre starších psov, alebo psov s problémami s kĺbmi a chrbticou. Tento materiál sa prispôsobí tvaru tela psa a poskytuje optimálnu oporu a pohodlie.

  3. Oxfordový nylon: Oxfordový nylon je výborným materiálom pre vonkajšie pelechy pre psov. Je odolný voči poškriabaniu, vlhkosti a iným poveternostným podmienkam. Ideálny pre psov, ktorí trávia veľa času vonku.

  4. Plastový čalúnený materiál: Plastové pelechy sú vodotesné a ľahko sa čistia, čo ich robí vhodnými pre psíkov, ktorí majú zvyk sa špiniť. Tieto pelechy sú často používané v interiéroch, alebo vo vonkajšom prostredí.

  5. Bavlna a iné textílie: Niektoré pelechy pre psov sú vyrobené z rôznych textílií, vrátane bavlny, látky, a ďalších materiálov. Tieto pelechy môžu byť veľmi pohodlné a dostupné v rôznych farebných vzoroch a štýloch.

  6. Pletený ratan: Pletený ratanový materiál je skvelou voľbou pre luxusné pelechy pre psov. Tieto pelechy sú elegantné, ľahko sa čistia a sú odolné.

Rozmery a tvar pelechov

Pri výbere pelechu je dôležité zohľadniť veľkosť a tvar vášho psa. Niektoré pelechy majú tvar obdĺžnika, zatiaľ čo iné majú oválne, alebo kruhové tvary.

Pre psov, ktorí radi spia zvinutí do klbka, môže byť vhodný plech s vyvýšenými okrajmi, ktoré poskytujú pocit bezpečia.

Rozmery pelechu by mali byť dostatočne veľké, aby váš pes na ňom pohodlne ležal, rozťahoval sa a oddychoval.

V ideálnom prípade by pelech mal byť o niečo väčší, než je samotný pes, aby sa mu poskytlo dostatočné pohodlie a miesto pre odpočinok.

Čistenie a údržba

Pri výbere pelechu je tiež dôležité zvážiť jeho ľahkosť údržby. Mnoho pelechov má odnímateľný obal, ktorý sa dá prať v práčke, čo uľahčuje udržiavanie čistoty.

Niektoré plastové pelechy sa dajú jednoducho očistiť vlhkou handrou. Pri výbere pelechu zvážte, akú náročnú údržbu ste pripravení vykonať.

Voľba pelechu pre vášho psa je dôležitá, pretože to ovplyvňuje jeho pohodlie a zdravie.

Zvážte potreby vášho psa, jeho veľkosť, materiál a dizajn, a mali by ste byť schopní nájsť pelech, ktorý bude nielen praktický, ale aj poteší vášho psíka.

NÁŠ TIP:

V našej ponuke nájdete pelechy pre psy každej veľkosti a veku

Pozrieť ponuku