Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Recenzia CeraVe Blemish čistiaci gél proti nedokonalostiam

Recenzia CeraVe Blemish čistiaci gél proti nedokonalostiam

Témou dnešného článku bude akné. Myslím si, že aj keď to bol v minulosti problém skôr teenagerov, dnes si tým prechádza skoro každý druhý človek bez rozdielu pohlavia.

 

Akné je zápalové ochorenie mazových žliaz a niekedy aj vlasových folikulov. Zväčša sa prejaví tam, kde je mazových žliaz najviac – na tvári, ramenách, chrbte. Samozrejme ako to býva pri iných zápalových procesoch, aj tuto existujú miernejšie a ťažšie formy akné. Pri tých miernejších vznikajú komedóny. Ťažšie formy sa prejavujú vznikom hnisavých vyrážok.

PREČÍTAJTE SI:

Všetko, čo by ste mali vedieť o akné

Prečítať

Existujú viaceré faktory vzniku akné. Ide o:

  • hormonálne zmeny
  • zvýšenie produkcie mazu
  • genetika
  • baktérie v koži

Aby sme takémuto problému predchádzali, existujú na trhu viaceré prípravky. Najdôležitejšie je však čistenie! Už dávno sú za mnou časy, keď sa mi ráno stačilo umyť čistou vodou a mohla som ísť. Čím som bola staršia, tým viac som si uvedomovala potrebu čistenia pleti. Ráno stačí aj jednokroková, večer keď mám make-up, rozhodne využívam dvojkrokové čistenie.

Recenzia CeraVe Blemish Čistiaci gél proti nedokonalostiam

Základom je, mať dobrý čistič. Mojími obľubenými sú čističe od značky Cerave. Inak to nie je ani v tomto prípade. Vždy keď som videla, že stav mojej pleti sa zhoršil, vytiahla som moju záchranu – Cerave SA cleanser.

Teraz som však vyskúšala novinku z radu Cerave – Blemish Control Cleanser, a poviem vám, tento produkt si zaslúži čestné miesto na mojej poličke a už nikdy ho odtiaľ nevezmem.

NÁŠ TIP:

CeraVe Blemish čistiaci gél si môžete kúpiť v eshope

Pozrieť ponuku

Ak ste už mali s Cerave skúsenosť, tak viete, že všetky ich produkty sú neparfumované, obsahujú ceramidy, ktoré sú telu vlastné a preto sú vhodné na všetky typy pleti. Tento čistič je špeciálne navrhnutý pre pleť náchylnú na akné a vyššou produkciou mazu.

Recenzia CeraVe Blemish Čistiaci gél proti nedokonalostiam

Obsahuje 2% kyselinu salicylovú, ktorá zmierňuje nedokonalosti pleti. Ďalej obsahuje niacínamid, ktorý pleť upokojuje, hektoritový íl na absorpciu kožného mazu a spomínané ceramidy.

Keďže je bez mydla a parfumácie aby pleť nedráždil, tak pení naozaj veľmi jemne, čo mne vyhovuje, lebo nemám penu všade možne. V očiach nedráždi a môže sa používať aj keď nosíte kontaktné šošovky.

Recenzia CeraVe Blemish Čistiaci gél proti nedokonalostiam

Tento gélový čistič som používala cca 2 týždne každý deň a už po pár dňoch som videla na pleti rozdiel. Pleť je zjednotenejšia, póry mám stiahnuté a vyrážka sa mi vyhodí naozaj zriedkavo.

Staré vyrážky sa mi krásne vyhojili. Proste radosť používať. Určite odporúčam všetkými desiatimi. Prípadne si tento čistič môžete striedať spolu s hydratačným cleanserom rovnakej značky.

CeraVe Blemish Čistiaci gél proti nedokonalostiam kúpite tu

Kristína Maricáková

Kristína Maricáková
Volám sa Kristína a vyštudovala som farmáciu na Univerzite Komenského v Bratislave a venujem témam o zdraví a liekoch. Veľmi rada čítam, cestujem, fotografujem, pečiem a spievam. Rada skúšam nové veci, hlavne čo sa týka kozmetiky.
Viac o mne ➡