Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Bolesť hlavy, migréna - strana 2 z 4

Bolesť hlavy dokáže poriadne potrápiť. Pravidelne sa s ňou stretáva až 90% dospelej populácie a postihuje aj deti. Za bolesťou hlavy môže byť hlad a dehydratácia, únava alebo stav po nadmernom užívaní alkoholu. Často však ide o sprievodný jav iných ochorení ako sú zápaly dutín a virózy. Častá bolesť hlavy môže znamenať migrénu a zriedkavá nie je ani bolesť hlavy a vracanie. Čo znamená bolesť hlavy podľa miesta a aké tabletky na bolesť hlavy vám pomôžu?

Bolesti hlavy podľa miesta

Bolesť hlavy na spánkoch

Takáto silná bolesť hlavy môže byť spôsobená dlhodobým fyzickým a psychickým napätím. Nezriedka sa objaví napríklad po dlhom šoférovaní, po ťažkých skúškach, či iných vypätých situáciách.

Bolesť hlavy na čele

Bolesť hlavy na čele je najčastejšia a môže mať viacero príčin. Veľmi často ju spôsobuje nedostatočný pitný režim a celkové vyčerpanie organizmu. Spôsobovať ju však môže aj zápal čelových dutín. Vtedy je bolesť hlavy na čele sprevádzaná prechladnutím a zhromažďovaním hlienu v dutinách. Takúto bolesť hlavy nepodceňujte najmä v prípade, ak neustupuje ani po užívaní voľnopredajných liečiv na bolesť hlavy.

Bolesť hlavy vzadu

Opakuje sa vám pulzujúca bolesť hlavy v zadnej časti? Súvisieť môže so zlým držaním tela a nedostatkom pohybu. Často prekvapí ráno, po nesprávnej polohe počas spánku. Čo pomáha na bolesť hlavy vzadu? V prvom rade by ste mali upraviť držanie tela. Lokálne môžete použiť krémy proti bolesti krčnej chrbtice.

Bolesť hlavy za okom

Ide o bolesť, ktorá sa sústreďuje spravidla okolo jedného oka. Je dlhodobá a objavuje sa raz alebo dvakrát ročne. Ak vás takáto bolesť hlavy trápi, určite navštívte lekára. Často pri nej totiž nezaberajú voľne dostupné lieky na bolesť hlavy a je nutná iná liečba, v podobe liečiv na migrény.

Migréna

Migréna je chronické ochorenie, ktoré sa prejavuje ako silná bolesť hlavy. Väčšinou bolí jedna polovica hlavy a migréna je sprevádzaná aj nevoľnosťou, citlivosťou na svetlo, nervozitou a ďalšími príznakmi. Bolesť hlavy pri migréne je dlhodobá a opakuje sa v periódach. Keďže ide o postihnutie ciev v mozgu, migrénu neutlmíte bežnými liekmi na bolesť hlavy. Určite svoj stav konzultujte s lekárom.

Čo na bolesť hlavy?

Ako riešiť bolesť hlavy? V prvom rade je vhodné určiť príčinu bolesti. A to najmä v prípade, ak je to veľmi silná bolesť hlavy, ktorá sa pravidelne opakuje. Pri bežných bolestiach hlavy je vhodné doplniť pitný režim, urobiť si masáž šije a ak je to možné, dopriať si oddych. Od bolesti vám uľavia voľnopredajné lieky na bolesť hlavy:

  1. Tablety na bolesť hlavy ako napríklad Mig 400, Panadol, Nurofen, Ibalgin a iné.
  2. Šumivé tablety a prášky. Alternatívou tabliet proti bolesti sú tiež šumivé nápoje ako Brufen instant, či Aspirin C, ktoré sú vhodné na bolesť hlavy pri virózach.
  3. Oleje na bolesť hlavy. Vynikajúci je aj masážny olej na spánky a čelo Migrenol.
  4. Kvapky. Ide o výživové doplnky, ktoré môžu byť prospešné pri migrenóznych bolestiach hlavy, napr. kvapky Migre.
  5. Ďalšie liečivá. Ak bolesť hlavy sprevádzajú nevoľnosti alebo naopak, ak je práve problém s trávením príčinou bolestí hlavy, užívajte liečivá na trávenie ako Pancreolan, Aktívne uhlie a pod.

Bolesť hlavy v tehotenstve

Ak vás bolí hlava v tehotenstve, príčinou môžu byť hormonálne zmeny, zvýšený krvný tlak alebo virózy. Ak ste tehotná, niektoré lieky na bolesť hlavy by ste nemali užívať. Odporúčajú sa lieky s obsahom ibuprofénu a paracetamolu. Bolesť hlavy v tehotenstve však treba konzultovať s lekárom.

Bolesť hlavy u detí

Spôsobovať ju môže rast zúbkov, virózy, horúčky, ale aj problémy so zrakom. Deťom uľavíte podaním sirupov a liekov pre deti ako sú Panadol, Nurofen alebo Paralen.

 

Filter
-

Najpredávanejšie produkty

Zobrazených 24 z 82 produktov

Filter