Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Obojky pre psov - strana 3 z 27

Obojok pre psa je základnou výbavou každého chovateľa psa a jeho štvornohého kamaráta. Obojok slúži na to, aby bol pes počas vychádzky alebo výcviku pod kontrolou, ale samozrejme aj v bezpečí. Úlohou špeciálnych obojkov je tiež ochrániť psa pred parazitmi.

Ako vybrať správny obojok pre psa?

Je veľmi dôležité, aby obojok psovi dokonale padol. Musí sa s ním cítiť pohodlne a obojok ho nesmie škrtiť, či obmedzovať. Existuje množstvo rôznych druhov a štýlov obojkov. Poďme si však najprv ozrejmiť základné pojmy.

Obojok pre psa – umiestňuje sa okolo krku psa. Môže byť vyrobený z kože, lana, či z kovu. Na obojok sa umiestňujú rôzne známky – napr. o očkovaní psa, prípadne s menom psa.

Postroje pre psa – ide o alternatívu k obojku. Postroje alebo popruhy sú skvelé pre psy, ktoré pri vychádzke ťahajú, prípadne majú citlivý krk. Popruh môže byť pre takého psa pohodlnejší, pretože ho neobmedzuje a nedráždi kožu.

Vodítko pre psa – ide o pás, ktorý sa pripája k obojku alebo k postroju a umožní majiteľovi psa viesť. Existujú vodítka rôznych dĺžok a z rôznych materiálov.

Ako teda vyberať?

1. Obojok podľa veľkosti psa

V prvom rade obojok vyberáte podľa veľkosti plemena psa. Takisto iný obojok bude potrebovať váš pes ako šteniatko a iný v dospelosti.

  • Obojky pre psy malého vzrastu – sú spravidla ľahšie a užšie.
  • Obojky pre psy veľkého vzrastu – bývajú širšie a pevnejšie. Často sa používajú aj popruhy, ktoré udržia váhu väčšieho psa.

2. Obojok podľa materiálu

  • Kožený obojok pre psa – je odolný a pohodlný, keďže sa dokáže prispôsobiť konkrétnemu psovi. Tento materiál si však vyžaduje pravidelnú údržbu.
  • Nylonový obojok – je veľmi odolný, keďže je vyrobený z nylonových vlákien. Je vhodný pre rôzne plemená a vybrať sa dá v rôznych prevedeniach a farbách.
  • Svietiaci obojok pre psa – ide zväčša o silikónové obojky, ktoré vďaka svetlu zvyšujú bezpečnosť psa. Moderné varianty sú nabíjateľné cez USB.
  • Kovový sťahovací obojok pre psa – je vynikajúci pre temperamentné psy. Pri ťahaní sa obojok stiahne, no stále je pre psa pohodlný.
  • Antiparazitný obojok pre psa – obojok pre psa proti kliešťom a iným parazitom býva vyrobený z rôznych materiálov. Napríklad prírodný jantárový obojok proti kliešťom funguje vďaka éterickým olejom a jantáru. Bežné sú plastové, resp. gumové obojky proti kliešťom.

Ďalšie designové obojky pre psy

Ponuka obojkov pre psy je naozaj bohatá a vyberať môžete z rôznych materiálov a štýlov. Obľúbené, najmä u väčších plemien, sú retiazkové obojky s dvomi alebo tromi radmi očiek. Pre menšie plemená volia chovatelia rôzne pestré a vzorované nylonové obojky.

 

Filter
-

Zobrazených 24 z 632 produktov

Filter