Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Kyselina Hyalurónová - strana 3 z 4

Kyselina hyalourónová (hyaluronic acid) alebo hyaluronan sa v našom tele vyskytuje prirodzene a je to dôležitá častica väzivových tkanív. Dokáže na seba viazať veľké množstvo vody, preto pôsobí doslova ako hydratačný zázrak. Čítať viac.

Zobraziť viac
Filter
Kolekcie
Filtrovať podľa ceny
-

Najpredávanejšie produkty

Zobrazených 24 z 92 produktov

Filter

Ako pôsobí kyselina hyalurónová na pleť a vlasy?

Až cca 50% kyseliny hyalurónovej v tele sa nachádza v pokožke. Jej úlohou je podopierať kolagénové a elastínové vlákna, vypĺňať tkanivo a zadržiavať voľné radikály. Práve vďaka týmto svojim funkciám pôsobí na pokožku mimoriadne hydratačne, udržiava ju žiarivú, pevnú a pružnú. Ako teda pôsobí kyselina hyalurónová na pleť?

Kyselina Hyalurónová

  • Udržiava pokožku mladistvú, redukuje vrásky
  • Zanecháva pleť pevnú a zároveň dostatočne pružnú
  • Intenzívne hydratuje, a to vďaka pomalému uvoľňovaniu molekúl vody
  • Preniká do hlbších vrstiev pokožky, kde predchádza jej starnutiu
  • Je vynikajúca aj na mastnú pleť a pokožku so sklonom k akné
  • Stimuluje rast kožných buniek a tvorbu elastínových a kolagénových vlákien

Vďaka svojim úžasným vlastnostiam je mimoriadne účinná aj na vlasy. Ako im pomáha?

  • Je skvelá na hydratáciu suchých a poškodených vlasov
  • Bráni lámaniu a štiepeniu vlasov
  • Zabraňuje strate prirodzenej vlhkosti vlasov
  • Vlasy udržiava lesklé
  • Uhladzuje vlasové vlákna, vďaka čomu vlasy vyzerajú zdravé a hladké

Kyselina hyalurónová v kozmetike a doplnkoch výživy

Kyselina hyalurónová sa v ľudskom tele síce vyskytuje prirodzene, no s pribúdajúcim vekom jej obsah v pokožke klesá. Preto je vhodné užívať prípravky s kyselinou hyalurónovou a tiež používať kozmetiku na pleť a na vlasy s obsahom kyseliny hyalurónovej. Z akých produktov si môžete vyberať?

1. Čistá kyselina hyalurónová

Ako napríklad Hyalurmed číra kyselina hyalurónová vo forme kvapiek, ktorá je určená na vnútorné užívanie. Čistá kyselina hyalurónová udržiava silu, hydratáciu a pružnosť pleti. Je však vynikajúca aj pre zdravie kĺbov a chrupaviek, ktoré chráni pred predčasným starnutím. Zlepšuje stav pleti a vlasov a telo ju dokáže maximálne využiť.

2. Krémy s kyselinou hyalurónovou

Sú ideálne na intenzívnu starostlivosť o pleť. Zabraňujú tvorbe vrások a pleť vyhladia. Dokážu redukovať pigmentové škvrny. Vyskúšajte napríklad Eucerin Hyaluron filler denný a nočný krém.

3. Séra s kyselinou hyalurónovou

Napríklad Intenzívne hydratačné sérum Medik8 pre obnovu mladistvého vzhľadu pokožky alebo omladzujúce sérum ENDOR Anti-aging. Aplikácia sér bojuje proti vráskam, hyaluronát zároveň znižuje oxidačný stres. Vichy Liftactiv Suprem sérum redukuje očné vrásky a kontúry okolo očí.

4. Masky s kyselinou hyalurónovou

Vynikajúce na doplnkovú starostlivosť o pleť a na zmiernenie prejavov starnutia pleti. Ideálna je TianDe maska ako ochranný systém na pleť pred suchým a klimatizovaným vzduchom.

5. Výživové doplnky s kyselinou hyalurónovou

Napríklad Kolagén komplex 8 kyselina hyalurónová od EDENpharma. Tieto výživové doplnky sa postarajú o zdravie a krásu vašej pokožky a vlasov, ale aj o zdravé kĺby. Pravidelné užívanie tabliet alebo kapsúl môže urýchliť hojenie bolestivých kĺbov, či rán. Kyselina hyalurónová je vďaka svojim vlastnostiam používaná aj v ďalších oblastiach, napríklad ako prevencia recidív infekcie dolných močových ciest, napr. vo výživovom doplnku Uroril (60 tabliet) s kyselinou hyalurónovou.

Lekári môžu aplikovať aj kyselina hyalurónová injekcie, ktoré slúžia k vyplneniu vrások, ale aj na liečbu bolestí kĺbov pri aplikácii priamo do postihnutého kĺbu. Pri syndróme suchého oka sú mimoriadne účinné očné kvapky, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú.