Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Vlasy, nechty, pleť - strana 4 z 5

Zdravé a husté vlasy, pevné nechty a žiarivá pleť vo veľkej miere prispievajú k tomu, že sa cítite a vyzeráte dobre. Máte lámavé nechty? Trápi vás pleť s akné? Alebo sú vaše vlasy bez života a štiepia sa? V tom prípade potrebujú správnu dávku starostlivosti a potrebných vitamínov! Doprajte si vitamíny na nechty a vlasy, aby opäť zažiarili a nelámali sa, a tiež vitamíny na pleť, aby bola zdravá a bez akné.

Vitamíny na vlasy

Zabudnite na rozštiepené končeky a lámavé vlasy! Posilnite svoje vlasy zvnútra a doprajte im potrebné minerály a vitamíny. Tie dodajú vlasom kompletnú výživu, zabezpečia ich silu, zdravie a prirodzený lesk.

Kľúčový pre zdravé vlasy je najmä zinok, ktorý sa stará o ich pevnosť. Zdravé vlasy však potrebujú aj minerály ako horčík, železo, vápnik, či selén. Tie sa snažte prijímať najmä z pestrej a vyváženej stravy. Ak niektorý z minerálov chýba, doplňte ho vo forme výživových doplnkov.

Pre vlasy sú dôležité aj vitamíny, a to najmä A a B. Zabezpečujú, že vlasy sú prirodzene hydratované a tak chránené pred lámaním. Všetky potrebné zložky obsahujú napríklad tablety Plantur 39 aktívne kapsule na vlasy.

A čo správna starostlivosť o vlasy? Používajte kvalitnú vlasovú kozmetiku a starostlivosť o vlasy doplňte prírodnými sérami a prípravkami na vlasy. Ideálny je napríklad ricínový olej - Wooden Spoon, ktorý podporuje rast zdravých vlasov.

Vitamíny na nechty

Lámavé nechty môžu znamenať nesprávnu životosprávu a nedostatok potrebných vitamínov a minerálov. Do stravy by ste mali zaradiť potraviny, ktoré obsahujú vápnik, ako napríklad vajcia a syry. Potrebný je tiež zinok, ktorý nájdete v mandliach.

Vynikajúce sú však aj výživové doplnky s obsahom dôležitých minerálov a vitamínov. Aké vitamíny na vlasy a nechty je potrebné užívať? Okrem spomínaného zinku a vápniku je dôležitý aj selén. Z vitamínov je to najmä vitamín E a vitamín B12, ktorý stimuluje tvorbu nechtových buniek. Vyskúšajte napríklad tablety Vitabalans Biotin strong pre nechty a vlasy, prípadne výživový doplnok Dobré z SK Zinok + Selén.

Nezabúdajte však aj na správnu starostlivosť o nechty. Dôležitá je pravidelná manikúra s na to určenými pomôckami a tiež hydratácia kože nechtov a nechtových lôžok, napríklad s pomocou prírodných olejov alebo krémov na nechty a ruky.

Vitamíny na pleť

Máte akné? Alebo je vaša pokožka nadmerne vysušená a so sklonom k tvorbe vrások? V tom prípade voľte vitamíny na pleť s akné alebo vitamíny na pleť a vlasy. O aké vitamíny a minerály ide? Pleť potrebuje najmä vitamín E, ktorý je silným antioxidantom. Chráni ju pred voľnými radikálmi a udržiava ju zdravú.

Na suchú pokožku je určený najmä vitamín A a aby bola pleť hydratovaná a pružná, doprajte jej vitamín B. Z minerálov doplňte zinok a na celkovú podporu zdravia pleti je vhodný kolagén a výživové doplnky s jeho obsahom. Odporúčame Bioaktívny kolagén pre ženy v prášku, Webber Naturals Biotin pre vlasy, nechty a pleť, ale aj MOVit kyselina hyalurónová + biotin pre výživu pokožky zvnútra.

A čo vitamíny na pleť proti akné? Dôležitý je vitamín C, ktorý je silný antioxidant a zlepšuje stav pleti po akné. Kombinujte ho s vitamínom B, pretože jeho nedostatok môže viesť k zvýšenej tvorbe mazu a tým k tvorbe akné.

Samozrejmosťou je správna starostlivosť o pokožku. Pleť si pravidelne čistite a nechoďte spať s vrstvou mejkapu. Pokožku hydratujte správnymi krémami a doprajte jej aj starostlivosť navyše v podobe pleťových masiek.

 

 

Filter
-

Najpredávanejšie produkty

Zobrazených 24 z 111 produktov

Filter
Proenzi ACTIVE KOLAGÉN 11 000
-15 %
26,77 €
22,65 €

22,65 €
26,77 €