cervena skvrna na nose | Poradňa - Spýtajte sa

Autor Príspevok
Neregistrovaný zákazník
10.02.2018

dobry den, prosim o radu ci sa jedna o kuperosu a aky krem potrebujem

Najlekáreň
26.02.2022

Dobrý deň, 

 

nakoľko som Vás nevidela osobne, ťažko mi je určiť či vaša škvrna na nose je práve kuperóza.

Kuperóza sa prejavuje viditeľne rozšírenými žilkami na nose, na lícach,čele či v oblasti dekoltu.

Kuperóza vzniká hlavne v dôsledku straty elasticity ciev. Je typická hlavne pre citlivú a suchú pleť, avšak ani dámy s mastnou pleťou sa jej nemusia vyhnúť. Veľkú rolu pri jej tvorbe zohráva:

  • Genetické faktory: toto ochorenie postihuje predovšetkým ženy so svetlou pokožkou z oblastí severnej Európy.
  • Vonkajšie faktory životného prostredia: vystavovanie sa ultrafialovému žiareniu, zmeny teploty (môžu za to aj niektoré povolania), konzumácia dráždivých látok (alkohol, korenie).
  • Za náhle sčervenanie je s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedná  porucha činnosti tvárovej žily.
  • Významnú úlohu zohráva aj malý parazit Demodex folliculorum (Kožník tukový), ktorý sa nachádza v pokožke a vyvoláva jej zápalovú reakciu.

Z kuperózy sa postupom času môže stať vážnejšie štádium ochorenia nazývaného rosacea – tá sa prejavuje napuchnutým, červeným tzv. alkoholickým nosom.

Doposiaľ nebolo presne určené, čo tento stav pleti spôsobuje, avšak je predpokladané, že rozšírenie ciev je spôsobené hlavne prudkou zmenou teploty, vystavovaním sa slnečnému žiareniu, popíjaním horúcich nápojov, konzumáciou korenených jedál a popíjaním alkoholu.

Riešením, ako sa zbaviť kuperózy, je úprava životného štýlu a používanie kozmetiky, znižujúcej začervenanie pleti. Šikovným pomocníkom je v tomto prípade Skin in Balance Coupeliac špeciálny gél, ktorý stačí aplikovať na postihnuté miesto. V prípade staršej pleti, na ktorej bádať prvé príznaky starnutia, môžete zvoliť krém, ktorý má hneď dvojaký účinok - Skin in Balance Coupeliac upokojujúci denný krém plus proti vráskam, ktorý nielenže zmierňuje začervenanie, ale aj redukuje vrásky.

Taktiež odporúčam užívať Ascorutin 2x1 tbl. denne. Liek sa používa na liečbu zvýšenej lámavosti a priepustnosti krvných vlásočníc rôzneho pôvodu, najmä pri nedostatku vitamínu C (kyseliny askorbovej) v organizme, pri chorobnej krvácavosti na cievnom podklade, na ovplyvnenie miestnych príznakov krvácania pri diabetickej retinopatii (zmeny na sietnici pri cukrovke), pri zvýšenom počte červených krviniek, pri zápale čreva s tvorbou vredov. 
Ascorutin je zložený liek, ktorého obe liečivá - rutosid a kyselina askorbová - upravujú zvýšenú lámavosť a priepustnosť krvných vlásočníc.

 

PharmDr. Eva Kozáková


Najlekáreň
Neregistrovaný zákazník
16.03.2024

Prediksi Arta4d

Prediksi Arta4d

Prediksi Arta4d

Prediksi Jeeptoto

Prediksi Jeeptoto

Prediksi Jeeptoto

Prediksi Nero4d

Prediksi Nero4d

Prediksi Nero4d

Prediksi Roma4d

Prediksi Roma4d

Prediksi Roma4d

Prediksi Zara4d

Prediksi Zara4d

Prediksi Zara4d


Späť

Odpovedať

Vernostný programKaždým nákupom získavate body a môžete uplatniť zľavy
Doprava zadarmoPri objednávke nad 39 € máte poštovné zadarmo
Najnižšie ceny Naše ceny sú zostavené tak, aby vyhovovali každému
Odborná online poradňaNaši kvalifikovaní odborníci sú vám k dispozícii