Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Betadine na dezinfekciu kože, 20g

Výrobca: Betadine

Kožná masť vhodná pri popáleninách, rezných ranách, vredoch a kožných infekciách určená na dezinfekciu kože.

Zobraziť viac

Betadine na dezinfekciu kože, 20g

Bezplatné vrátenie tovaru do 14 dní

Číslo položky

18D80E18-7103-4CB1-BEB8-D03524038C74

Betadine na dezinfekciu kože, 20g

Obsah Betadine

Dermálna (kožná) masť 1x20 g obsahuje liečivo jódovaný povidón. Patrí medzi lieky na dezinfenciu kože.

Charakteristika Betadine

Má široké spektrum antimikróbneho účinku – pôsobí proti baktériám, vírusom, plesniam a prvokom. Masť sa používa na popáleniny, rezné a iné rany, trofické vredy (vred predkolenia, preležaniny), kožné infekcie a nezápalové ochorenia kože (dermatózy).

Použitie Betadine

Dávkovanie a dávkovacie schémy

Masť sa aplikuje 1x alebo 2x denne. V prípade pretrvávajúcich infekcií alebo hnisajúcej rany sa masť môže aplikovať častejšie, 4 - 6x denne.
Medzi jednotlivými dávkami majú byť minimálne 4-hodinové intervaly.
Podľa rozsahu a závažnosti poranenia sa môže rana podľa potreby prekryť obväzom.
Maximálna dĺžka liečby je 14 dní.

Spôsob použitia

Masť je určená na dermálne použitie. Masť sa nanáša v tenkej vrstve na čistú suchú postihnutú oblasť (najlepšie po bežnej očiste).

Upozornenie

Počas tehotenstva a u dojčiacich žien je možné používať jódovaný povidón, len ak je to striktne indikované a v absolútne minimálnych množstvách. Jód prechádza placentárnou bariérou a vylučuje sa do materského mlieka.
U novorodencov a dojčiat do 6 mesiacov sa má tento liek používať iba vo veľmi obmedzenom rozsahu a iba na základe striktného posúdenia pomeru prínosu a rizika lekárom.
U novorodencov a malých detí (dojčatá a batoľatá – od 28 dní do 23 mesiacov) sa má použitie jódovaného povidónu obmedziť na absolútne minimum.
Pri pravidelnej aplikácii pacientom s chronickou renálnou insuficienciou je potrebná osobitná opatrnosť.
Ak sa objaví podráždenie kože, kontaktná dermatitída alebo hypersenzitivita, používanie sa má ukončiť.
Masť je kontraindikovaná pri hypertyreóze, iných akútnych ochoreniach štítnej žľazy a pri Duhringovej herpetiformnej dermatitíde. U pacientov so strumou, uzlíkmi v štítnej žľaze alebo inými neakútnymi ochoreniami štítnej žľazy sa nemá jódovaný povidón používať počas dlhšieho obdobia a na rozsiahle plochy kože, ak to nie je striktne indikované.
Nemá sa použiť pred scintigrafiou rádiojódom alebo po nej, ani pri liečbe karcinómu štítnej žľazy rádiojódom. Po ukončení liečby jódovaným povidónom je nutné dodržať časový odstup (1-3 týždne) pred scintigrafickým vyšetrením.
Lieky, ktoré obsahujú ortuť, striebro, peroxid vodíka a taurolidín, môžu viesť k interakcii s jódovaným povidónom a nemajú sa používať súbežne.
V dôsledku oxidačného účinku jódovaného povidónu môžu rôzne diagnostické činidlá dávať falošne pozitívne laboratórne výsledky (napr. testy s toluidínom alebo guajakovou živicou na stanovenie hemoglobínu alebo glukózy v stolici alebo v moči).
Je potrebné zabrániť kontaktu lieku s očami a je nevyhnutné zabrániť náhodnému perorálnemu požitiu jódovaného povidónu dieťaťom.
Uchovávať pri teplote do 25 °C v pôvodnom obale na ochranu pred svetlom.

Príbalový leták Betadine, kožná masť

Špecifikácia

  • Forma
    Masť