Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Sex v lete: na čo sa pripraviť

Sex v lete: na čo sa pripraviť

V lete je vaše libido väčšie, spermie horšie a sex rizikovejší. Prinášame vám fakty o letnom sexe, ktoré vás možno prekvapia.

Chuť na sex rastie u mužov, aj u žien

Je zrejmé, že ľudská sexuálna túžba prežíva v priebehu roka výkyvy a prebieha vo vlnách. Sexuálne a erotické témy ľudia vyhľadávajú najviac okolo Vianoc a na začiatku leta.

Rovnako tak v tomto období výrazne stúpa predaj kondómov a bohužiaľ aj výskyt sexuálne prenosných chorôb.

VEDELI STE ŽE:

Vedci majú pre tento jav dokonca špeciálny termín: “Summer vacation efekt” (efekt letných prázdnin)

Vaše erotické chúťky pritom rozhodne nezostanú bez odozvy. Spolu so stúpajúcimi teplotami stúpa aj erotická túžba u žien. Čím je počasie teplejšie, tým viac času trávia ženy myšlienkami na sex, 71 % žien priznáva, že v lete si užívajú omnoho viac sexu.

Otehotnieť však môže byť ťažšie

Na druhej strane, ak sa pokúšate počať potomka a spoliehate sa na letnú vášeň, budete pravdepodobne sklamaní. Vedci totiž zistili, že medzi júnom a augustom sú vaše spermie v najhoršej forme a pravdepodobnosť, že vaša partnerka zo sexu s vami otehotnie, je teda najmenšia.

Autori výskumu predpokladajú, že je to kvôli nedostatku slnečného svitu, teda aj vitamínu D a celkovej vyčerpanosti organizmu po zime, pretože keď muž ejakuluje v júni, robí to s pomocou spermií, ktoré sa vytvorili tri mesiace predtým.

Prečo v lete rastie libido?

Pýtate sa, prečo aj vy máte v lete omnoho väčšiu chuť na sex? Je to tak z viacerých dôvodov:

  • Slnko. Slnečné svetlo má vplyv na tvorbu hormónu šťastia – serotonínu. A keďže sa mnohí v lete cítime o čosi šťastnejší a spokojnejší, má to pozitívny vplyv aj na náš milostný život.
  • Feromóny. Ľudský pot obsahuje feromóny, ktoré preukázateľne vplývajú na opačné pohlavie. Pôsobia takmer ako afrodiziakum. A v lete sa predsa potíme omnoho viac, ako v zime.
  • Menej zábran. To, že v lete chodia sporo odeté nielen dámy, ale aj páni, podnecuje fantázie. Svoje robia aj preplnené pláže, kde sa páni môžu dosýta vynadívať na dámy v bikinách. A samozrejme, platí to aj naopak!
  • Viac sily a energie. Tiež máte v lete omnoho viac energie? Dni sú dlhšie, a tak sme menej ospalí a viac aktívni. Aj v posteli.

Náš tip:

V našej ponuke nájdete množstvo produktov pre vaše intímne chvíle. 

Prezrite si našu ponuku.

Pozor na sex vo vode

Letný sex je špecifický, ako čo sa týka použitých techník, tak aj miest, kde si ľudia erotiku doprajú, a teda so sebou nesie špecifické riziká. Prvým zádrheľom môže byť napríklad sex vo vode, pri ktorom sa rozhodnete chrániť kondómom.

Výrobcovia kondómov upozorňujú na to, že ich produkty sú testované a konštruované na vaginálne prostredie a nie na bazény, vírivky, moria či rybníky. Voda, chlór aj soľ môže ich účinnosť znížiť a zvýšiť pravdepodobnosť, že prasknú.

Rovnako tak je nutné počítať s tým, že teplá voda je ideálnym prostredím pre množenie baktérií. Štúdia z Oregon State University zistila, že v priebehu leta stúpa počet bakteriálnych infekcií o sedemnásť percent a sex vo vode je napríklad ideálnou príležitosťou, ako si zaobstarať infekciu močového ústrojenstva.

sex vo vode riziko

Rizikový je aj sex na pláži

Nepomôžete si ani sexom na pláži. Podľa štúdie uverejnenej v magazíne Environmental Science & Technology obsahuje piesok z 91 % pláží baktérie Enterobacter, ktorá môže spôsobiť zápal močových ciest a vo 62 % z nich je prítomná baktérie E.coli.

Podceňovať by ste nemali ani ochranu, ktorá je najmä u letného sexu extrémne dôležitá. S prázdninovým sexom na jednu noc s neznámym mužom má skúsenosť 40 % žien mladších ako 30 rokov. A nikdy nemôžete vedieť, koľký v rade ste práve vy.

Pár tipov od Najlekárne pre letný sex: