Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Pravý spôsob, ako si udržať zdravý úsmev

Pravý spôsob, ako si udržať zdravý úsmev

Zdravie nášho chrupu je jedným z najdôležitejších aspektov nášho celkového zdravia. A jedným zo základných kameňov úspešnej ústnej hygieny je správny výber zubnej kefky. V súčasnosti je na trhu mnoho rôznych typov kefiek, ale jednou z najpopulárnejších a efektívnych možností je sonická zubná kefka. V tomto článku sa pozrieme na dôležité faktory, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere tohto moderného zubného nástroja.

1. Technológia sonickej kefky

Sonické zubné kefky využívajú vysokofrekvenčné vibrácie na odstraňovanie zubného povlaku a nečistôt. Ich hlavným rozdielom oproti bežným elektrickým kefkám je schopnosť vyprodukovať až 30 000 až 40 000 vibrácií za minútu. Tieto rýchle vibrácie umožňujú dôkladnejšie čistenie medzi zubami a pod líniou ďasien.

sonická kefka

2. Strojček vs. výmena hlavy

Pri výbere sonickej kefky sa môžete stretnúť s dvomi typmi: kefky so samostatným strojčekom a kefky s výmenou hlavy. Strojčekové kefky majú zabudovaný motor a väčšinou poskytujú pokročilé funkcie, ako je nastaviteľná intenzita vibrácií, časovač alebo indikácia nabitia batérie. Kefky s výmenou hlavy sú ekonomickejšou možnosťou, pretože si môžete len vymeniť starú hlavu za novú, keď je to potrebné.

3. Výdrž batérie a nabíjanie

Pri výbere sonickej zubnej kefky je dôležité zvážiť aj výdrž batérie a spôsob jej nabíjania. Väčšina modelov disponuje batériou, ktorá vydrží niekoľko dní pri pravidelnom používaní. Existujú aj modely s bezdrôtovým nabíjaním, ktoré ponúkajú pohodlnosť a praktickosť. Zároveň sa uistite, že nabíjačka je jednoduchá na použitie a prispôsobiteľná vašim potrebám.

batéria sonická kefka

4. Dôležitosť certifikácií a odporúčaní odontológov

Pred zakúpením sonickej zubnej kefky je vhodné skontrolovať jej certifikácie a odporúčania odontológov. Mnoho kvalitných výrobcov sonickej zubnej kefky spolupracuje s odborníkmi z oblasti stomatológie, ktorí overujú efektivitu a bezpečnosť ich produktov. Vyberte si kefku s dôveryhodnými certifikátmi a odporúčaniami, aby ste získali najlepšiu možnú starostlivosť o svoj chrup.

5. Prispôsobiteľné režimy a funkcie

Niektoré sonické kefky ponúkajú rôzne režimy a funkcie, ktoré môžu prispieť k vašej ústnej hygiene. Patrí sem napríklad citlivý režim pre ľudí s citlivými zubami alebo režim pre bielenie zubov. Pred zakúpením kefky si prečítajte, aké režimy a funkcie ponúka, a vyberte si takú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim individuálnym potrebám.

sonická kefka

Sonické zubné kefky majú mnoho výhod a môžu zlepšiť váš každodenný režim ústnej hygieny. Pamätajte si, že aj keď používate sonickú zubnú kefku, je stále dôležité dodržiavať správnu techniku čistenia zubov a pravidelne navštevovať zubára.

Vyberte si kvalitnú kefku od spoľahlivého výrobcu a začnite sa tešiť na zdravší a krajší úsmev. Nezabúdajte, že zdravie vášho chrupu je cenné a starostlivosť oň je neoddeliteľnou súčasťou vášho celkového zdravia.

Vyskúšajte napríklad tieto nami odporúčané produkty nižšie:

Elektrické zubné kefky